Acrylnagels

Acrylnagels
Acrylnagels bestaan uit een vloeistof en een poeder, deze vormen samen een bolletje waar de nagel mee gemodelleerd wordt. Dit bolletje wordt met een penseel aangebracht op de natuurlijke nagel (al dan niet verlengd met behulp van sjabloon of tip).

De nagels hoeven niet uit te harden in een UV-lamp maar worden door de samenstelling van de vloeistof en poeder uit zichzelf hard.
Acrylnagels zijn sterk en zijn dan ook prima geschikt voor bijna elk soort nagel, voor nagelbijters is het de ideale oplossing om van het nagelbijten af te komen.
Acryl kan op verschillende manieren worden aangebracht, in 1 kleur als nagelversteviging of met french manicure. Tegenwoordig zijn er ook tal van kleurtjes verkrijgbaar met of zonder glitters. Zo kan ook de gehele nagel in 1 kleur gestyled worden. Dit heeft als voordeel dat je geen nagels hoeft te lakken.

Om de nagels zo mooi mogelijk te laten glanzen worden ze na elke behandeling afgelakt met een topgel die moet uitharden onder een UV- lamp. Daarna worden de nagelriemen ingemasseerd met verzorgende nagelriemolie.

De vorm van de nagels.
In welke vorm de nagels gevijld worden is een persoonlijke keuze. Recht of toch liever rond.

Nabehandeling van acrylnagels
Nadat er acrylnagels geplaatst zijn gaat het groeien van de natuurlijke nagels gewoon door. Na 3 tot 4 weken kan je de uitgroei van de nagels laten bijwerken.
Er wordt ongeveer 90% van het oude product afgevijld. Desgewenst wordt ook de lengte van de nagels iets korter gemaakt. Daarna wordt er op dezelfde manier als de eerste keer weer een nagel gevormd.

Het onderhoud van acrylnagels.
Acrylnagels hebben weinig onderhoud nodig. Minimaal 1, liefst 2 keer per dag de nagels en nagelriemen inmasseren met nagelriemolie is voldoende om je nagels mooi en in conditie te houden. Door dagelijks de nagels te verzorgen met deze olie behoudt de nagel zijn flexibiliteit wat afbrokkelen en breuken helpt te voorkomen.
Laat kunstnagels altijd door de nagelstyliste verwijderen zodat je ook na die tijd mooie nagels behoudt.
 
Verwijderen acrylnagels.
Acrylnagels kun je zelf niet zomaar verwijderen of knippen. Dit zou de natuurlijke nagels ernstig beschadigen. Het beste is om dit door een nagelstyliste te laten doen. Deze behandeling duurt ongeveer een uur. Het is verstandig om je nagels kort en iets rond te knippen en dagelijks in te smeren met nagelriemolie.

Overlay.
Wanneer je van jezelf al wat langere nagels hebt die snel scheuren of breken, kun je ervoor kiezen om een versteviging te nemen, een zogenaamde overlay.
Hierbij wordt er een laagje acryl op de natuurlijke nagels aangebracht. De behandeling gaat als volgt: jouw nagels worden dof gevijld en voorzien van een laagje acryl, vervolgens worden de nagels in model gevijld en afgewerkt met een landurige glanslaag zodat je lang plezier hebt van je prachtige nagels.
Het bijwerken van een overlay is bijna hetzelfde als bij een set acrylnagels met verlenging en zal gemiddeld 1 keer in de 3 a 4 weken zijn.

Voordelen:
– zijn stevig en daardoor minder kwetsbaar
– gaan langer mee dan gelnagels

Nadelen:
– als je de nagel hard stoot kan dit breuken veroorzaken.