Veel gestelde vragen

Is gel even sterk als acryl?

Daar is niet een eenduidig antwoord op te geven. Er zit verschil in het feit dat de producten op andere wijze worden aangebracht en het uitharden van de producten verschilt. Gel is flexibeler dan acryl. Beide soorten zijn redelijk bestand tegen stoten.

 
Duurt een behandeling met gel langer dan acryl?

Nee, want een gelnagel heeft minder vijlwerk nodig en dit compenseert dan de tijd die de gel nodig heeft om onder de UV Lamp uit te harden.

 
Worden de eigen nagels beschadigd door het dragen van kunstnagels?

Nee, niet als deze op vakkundige wijze worden aangebracht.

 
Kan men schimmel krijgen door het dragen van kunstnagels?

Nee, niet als er hygiënisch en vakkundig wordt gewerkt. En je de nagels met zorg behandelt.

 
Kan men gewoon alles doen met een nagelverlenging?

Ja, als je ze op een goede lengte/verhouding houdt wel. Het is niet zo dat er nooit wat mee kan gebeuren. Maar met de juiste behandeling en verzorging thuis kun je alles doen. Gebruik ze niet als gereedschap en bescherm ze wel tegen agressieve schoonmaakmiddelen en werkzaamheden in bijvoorbeeld de tuin.

 
Is een nabehandeling noodzakelijk?

Ja, wel als je de nagels mooi wil houden. Na enkele weken groeien de nagels uit en raakt de nagel zijn balans kwijt waardoor deze eerder kan breken. Met een nabehandeling wordt de nagel “geherbalanceerd” waardoor deze in optimale conditie blijft. Vaak wordt er gezegd dat de nagels even moeten ademen of dat er een nieuwe set geplaatst moet worden. Dit is een fabel. Indien de kunstnagels goed gezet, onderhouden, verzorgd en nabehandeld worden, kun je er jaren plezier van hebben.

 
Als het me niet bevalt kunnen de nagels er dan weer af?

Ja, maak een afspraak met jouw nagelsalon. De styliste zal de nagels op een verantwoorde manier verwijderen en een goede nazorg geven. Probeer ze er niet zelf af te halen door te breken of bijten omdat je dan wel de natuurlijke nagel zal beschadigen.

 
Doet het zeer, kunstnagels aanbrengen?

Nee! Dit mag nooit pijn doen! Als het wel pijn doet ga dan naar een andere nagelstyliste. Eén die haar vak wel beheerst.

 
Beschadigen kunstnagels mijn eigen nagels?

Nee. Als je naar een goede nagelstyliste gaat, ruwt zij het oppervlak van uw nagel alleen een beetje op met een zachte vijl, zodat het product beter hecht. Zou je het product er afhalen dan is je nagel na een polijstbeurt weer zoals hij was, met die kanttekenig dat het wel weer een paar dagen duurt voor de oliën in de natuurlijke nagel zich hersteld hebben. Bedenk ook dat je al een poosje gewend bent om hardere nagels te hebben. Je eigen natuurlijke nagels zijn na het verwijderen weer net zo flexibel als voor het dragen van kunstnagels.

 
Ik bijt heel erg nagels, zouden kunstnagels iets voor mij kunnen zijn?

Zeker! Hoe erg je ook nagelbijt, een goede nagelstyliste kan binnen een paar uur van je afgekloven nagels prachtige, verzorgde, natuurlijk uitziende nagels maken!

 
Ik ben een man en bijt nagels. Kunt u iets voor mij doen?

Nou en of. Een goede nagelstyliste kan een speciale “mannennagel” maken die niet van echt is te onderscheiden.

 
Ik heb ooit tussen de deur gezeten met mijn vinger en mijn nagel zit vol deuken. Kan daar een kunstnagel op?

Ja hoor. Mits de nagel niet door en door beschadigd is. Na behandeling zie je van die deukjes niets meer.

 
Ik heb een schimmelnagel. Kan daar een kunstnagel op?

Nee, zeer beslist niet. Dit moet eerst verholpen worden. Ga zo snel mogelijk naar de huisarts. Ook bij twijfel.

 
Hoe lang blijven mijn kunstnagels zitten?

Zolang als je wil! Na het opzetten kun je eens in de 3 a 4 weken terugkomen om de uitgroei te laten bijwerken. Zo kun je jaren doorgaan. Zie ook het antwoord bij de vraag of een nabehandeling noodzakelijk is.

 
Kan ik alles doen met kunstnagels?

Gelukkig wel! Al moet je met bepaalde handelingen wel even wennen als uw nagels lang zijn. Je kunt ze door onhandigheid in het begin iets vaker beschadigen maar het went snel. Hoe langer je ze hebt, hoe mooier ze blijven.

 
Hoe lang blijven de kunstnagels zitten en moet ik zelf iets aan het onderhoud van mijn kunstnagels doen?

Als het goed is zitten je kunstnagels in ieder geval zo’n 3 weken probleemloos. Voor het langste plezier is het goed om de nagels en nagelriemen minimaal 1 keer per dag met een nagelriemolie te behandelen. Je kunt ze eventueel zelf een beetje korter vijlen, met een kartonnen vijl. Mocht er een klein stukje loslaten neem dan contact op met jouw nagelstyliste, zij zal dit dan (in overleg) voor je repareren.

 
Ik heb geen behoefte aan kunstnagels, maar wil wel graag dat mijn handen en nagels er verzorgd uitzien.

Ook dat is geen probleem. Ik kan een manicure geven. Indien gewenst zelfs met een paraffine-behandeling.