French manicure

French manicure

De french manicure is waarschijnlijk de populairste toepassing voor nagelstyling. De nagels ogen hiermee elegant, chique en naturel. Bovendien past de french bij elke leeftijd en outfit het hele jaar door, of je nu 18 of 65 bent en of het nu zomer of winter is.

In de jaren 70 creëerde Jeff Pinkin de allereerste French manicure, die meteen werd opgepikt door de fashion industrie en terecht kwam op rode lopers in Parijs. Toen hij besefte dat zijn creatie een regelrechte hit was, was de naam voor deze blikvanger meteen geboren: french manicure.

De French kun je zowel met gel, acryl als gelpolish creëren. Je kunt de nagel eventueel eerst naar wens laten verlengen met een sjabloon of tip. De French wordt gemaakt met de traditionele of reverse techniek. Bij de traditionele techniek wordt eerst het wit en daarna het roze aangebracht, bij de reverse techniek wordt er andersom gewerkt: eerst het roze op het nagelbed en daarna wordt het wit hier tegenaan gestileerd. Welke techniek wordt toegepast, is per persoon afhankelijk. De ene nagelstyliste werkt liever op de traditionele manier, terwijl de andere liever de reverse techniek gebruikt. Het typische kenmerk van een french manicure is de scherpe smile line. De oorspronkelijke French heeft een naturel (roze) nagelbed en een witte vrije rand, maar tegenwoordig kan er flink gespeeld worden met kleur, dekking, glitters enzovoorts.