Gelnagels

Gelnagels                                                                                                                                                                                   
Gelnagels worden toegepast voor het verstevigen en het verlengen van nagels. Bij het verstevigen van de nagels wordt de gel alleen aangebracht op de nagels, bij het verlengen van de nagels wordt gebruikt gemaakt van tips of sjablonen.
De gel is een stroperige substantie die pas hard wordt onder UV licht. Het voordeel hiervan is dat de nagels makkelijk gemodelleerd kunnen worden totdat deze onder de speciale UV lamp worden gehouden.
 
Het aanbrengen van gelnagels
– Als eerste worden de handen gedesinfecteerd en de nagelriemen losgemaakt.
– om er voor te zorgen dat de tip goed hecht wordt de nagel vetvrij gemaakt.
– De tip wordt geplaatst en op de gewenste lengte geknipt. Met een vijl wordt het randje van de tip gevijld totdat de tip en de nagel allemaal dezelfde lengte hebben en de nagel en de tip 1 geheel vormen.
– na deze voorbereidingen wordt de gel op de nagel aangebracht die onder een UV-lamp wordt uitgehard.
– Afhankelijk van het gewenste effect wordt er als laatste laag een blanke of roze laag gel of french manicure aangebracht.
– Als de gel uitgehard is, wordt met een vijl het uiteindelijke model gevormd en de nagel vervolgens gepolijst.
– De nagelriemen worden ingesmeerd met een olie.
– Als de nagelstyliste klaar is met je nagels hoef je je nagels dus niet meer te lakken. De tijdsduur voor de behandeling is ongeveer 2 uur.
 
Nabehandeling van gelnagels
Nadat er gelnagels geplaatst zijn gaat het groeien van de natuurlijke nagels gewoon door. Na 3 tot 4 weken kan je de uitgroei van de nagels laten bijwerken.
Desgewenst wordt ook de lengte van de nagels iets korter gemaakt. Daarna wordt er op dezelfde manier als de 1e keer weer een nagel gevormd.
 
Het onderhoud van gelnagels
Gelnagels hebben weinig onderhoud nodig. Minimaal 1, liefst 2 keer per dag de nagels en nagelriemen inmasseren met nagelriemolie is voldoende om je nagels mooi en in conditie te houden. Door dagelijks de nagels te verzorgen met deze olie behoudt de nagel zijn flexibiliteit wat afbrokkelen en breuken helpt te voorkomen.
 
Gelnagels verwijderen
Laat kunstnagels altijd door de nagelstyliste verwijderen.
De gel wordt verwijderd met een frees of vijl.
Na het verwijderen van gelnagels voelt het aan alsof de eigen nagels slap zijn geworden. Dit is niet het geval, maar komt omdat je nu gewend was aan de hardheid van de kunstnagels. Ook moet je er weer aan wennen dat na de afwas of douchen de nagels weer slap zullen zijn, iets waar je met de gelnagels geen last van had.
Als de gelnagels op de juiste manier en zonder de echte nagels te beschadigen zijn verwijderd, ondervinden de natuurlijke nagels hiervan absoluut geen nadelige gevolgen.
 
 
Voordelen:
– zien er natuurlijk uit.
– zijn zacht, buigzaam en flexibel waardoor ze minder snel breken.
– glanzend oppervlak.
 
Nadelen:
– niet goed bestand tegen stoten.
– na elke laag moet je onder de UV-lamp.
– Hierdoor neemt de behandeling veel tijd in beslag.